Energie bespaarlening

Uitleg energiebespaarlening

De energiebespaarlening is een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen, zoals de aanschaf van zonnepanelen, voor hun eigen woning kunnen financieren. Het Warmtefonds wil het mogelijk maken dat iedere eigenaar-bewoner de eigen woning kan verduurzamen. Om deze reden komen huizenbezitters die ouder zijn dan 75 jaar of onvoldoende leenruimte hebben mogelijk in aanmerking voor deze lening. Ben je benieuwd of jij in aanmerking komt voor de energiebespaarlening? Hieronder lees je de belangrijkste criteria.

Hoe kom ik in aanmerking voor de energiebespaarlening?

Om in aanmerking te komen voor de energiebespaarlening moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarden zijn:

- Je moet zowel eigenaar als bewoner zijn van de woning die je wilt gaan verduurzamen.
​​​​​​​- Bij het verduurzamen van je woning zijn er 25 maatregelen waarbij je in aanmerking komt voor de energiebespaarlening. De aanschaf van zonnepanelen is er hier één van, wanneer het wordt uitgevoerd door een aannemer of installateur.
- Je kunt minimaal € 1.000 en maximaal € 65.000 lenen.
- Je aanvraag voor de Energiebespaarlening is maximaal drie maanden geldig
- Er geldt geen maximumleeftijd, ook personen ouder dan 75 jaar komen in aanmerking.
​​​​​​​- Andere maatregelen om te verduurzamen die al zijn uitgevoerd kunnen niet worden meegenomen in de lening. Uitzondering op deze regel is wanneer maatregelen maximaal twee maanden voorafgaand aan de aanvraagdatum van de lening zijn gefactureerd.

Voor alle voorwaarden en uitleg kun je ook kijken op de website van het Nationaal Warmtefonds

Meer weten over de energiebespaarlening?

Heb je nog vragen over de energiebespaarlening of twijfel je of je in aanmerking komt hiervoor? Neem contact met ons op en we kijken graag met je mee naar de mogelijkheden.

Contact opnemen